SEO-roadmap stappenplan

Aan het einde van elk jaar zijn de plannen voor komend jaar weer in volle gang zijn. Het woordje roadmap valt dan ook steeds vaker. Benieuwd welke stappen je kunt zetten om een SEO-roadmap te maken? Lees dan verder ?

?. ?????? ?? ??????

Wat wil je bereiken met je SEO in 2023? Meer verkeer naar je website, een gezondere verdeling tussen paid en organic, meer omzet uit SEO? Maak je doelen zo concreet & SMART mogelijk.

?. ?????? ?? ???-????????????

Vervolgens ga je kijken wat nodig is om je doel(en) te behalen. Als je meer organische bezoekers wilt, kan een SEO-activiteit meer content (breed) of juist beter positioneren met de huidige content (diep) zijn.

?. ???? ??? ???????? ????????

Zet het vervolgens in een duidelijke en realistische planning. Vaak plan je het in op maand- of kwartaal basis. Houd hierbij rekening met de capaciteit binnen het bedrijf.

?. ?????? ?????????????????????

Bepaal wie welke activiteiten gaat uitvoeren en wat de verwachtingen zijn. Zo weet iedereen vooraf waar hij/zij aan toe is en kan er vroegtijdig aan de bel getrokken worden als iets onduidelijk of onrealistisch is.

?. ??????????????? ???????????

Het is ook handig om randvoorwaarden toe te voegen wat vereist is om de roadmap succesvol uit te voeren. Zoals bijvoorbeeld voldoende capaciteit binnen SEO, goedwerkende website, volledige tagging etc.

Hulp nodig?

Bij Digital Marketing Unlimited denken we graag mee. Neem contact op om de mogelijkheden voor een SEO-roadmap te bespreken.

Last Updated: maart 5th, 2023 / Categories: Digital Marketing, SEO /